2024. február 13., kedd

Napi felülről:

„Mert ember haragja Isten igazságosságát nem munkálja.”

Jakab levele 1. rész 20. vers*

Áldott keddet, az indulatunk, felháborodásunk és haragunk mennyei igazságossággal való megszelídítését kívánom minden testvérem számára!

Igazam van, hogy haragszom, dühös vagyok és kiakadtam? Természetesen igen, és fel is tudom sorolni, hogy mennyi tény támasztja alá ezeket a jogos érzéseimet. Azt várnám, hogy velem együtt az Isten is háborodjon fel, álljom mellém, mert szerintem ez lenne az igazságos. A nehézség ezzel csak annyi, hogy az Örökkévaló pontosan látja a szívem szándékát, az indulatom mögött megbújó önző célomat és a saját igazságom személyválogató használatát. Hozzám mindeddig nagy, nagy türelemmel, jóindulattal és irgalommal fordult és most azt várom, hogy másokkal szemben legyen ennél sokkal határozottabb, keményebb és erélyesebb. Neki ugyanúgy fáj mások bűne, ugyanúgy belehalt azok következményébe, mint az enyémekbe. Talán észre sem veszem, hogy az emberi haragom szabadjára engedése közben azt várom az Istentől, hogy velem más igazság alapján bánjon, mint a többiekkel, vagyis kivételezzen a személyemmel, mert ebben a helyzetben megérdemlem. Az előre mutató megoldás azonban abban rejlik, hogy mielőtt hagynám magamon eluralkodni a dühömet, mielőtt kinyitnám a szám, adnék időt a Léleknek arra, hogy a mennyei igazságossággal szembesítsen és annak vezetésére hallgassak.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert igazságosságod része az, hogy megbocsátottál nekem, türelmes vagy hozzám és javamat munkálod! Nem akarom saját haragommal tönkretenni azt, amit te a szeretettel építesz!

*Csia Lajos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!