2024. február 10., szombat

Napi felülről:

„Az a gondolkozásmód és törekvés uralkodjon hát bennetek is, amely a Krisztus Jézusban volt.”

Pál levele a Filippiekhez 2. rész 5. vers*

Áldott szombatot, a gondolkodásunk, vélekedésünk és belátásunk mennyei mintához való igazításának átformáló erejét kívánom minden testvérem számára!

Az érzéseink sokszor a víz felszínéhez hasonlítanak. Az éppen aktuális időjáráshoz alkalmazkodnak, viharban igen kiszámíthatatlanok, jó időben azonban nyugodt és kiegyensúlyozott környezetet biztosítanak. A lényeg azonban mégis a mélyben dől el, ahol a gondolkodásmódunk, életszemléletünk és látásmódunk uralkodik, ami nem változik gyakran, általában lassan formálódik, de meghatározza a tetteinket és a döntéseinket. Nagyon nem mindegy tehát, hogy ide mit engedünk be, milyen áramlatok, lelkiség és hitvilág befolyásolja. Van egy mennyei minta, amire megteremtettünk, de a céltévesztett, Isten nélküli élet hátat fordított neki és ezzel halálra ítélte. A felülről érkező segítség azonban nem hagyott magunkra, mert elhozta azt a lehetőséget, szeretetből fakadó bátorítást, közösséget Krisztus által, amely az egész lényünket meghatározhatja beleértve a gondolkodásmódunkat és hozzáállásunkat is. Eljött az ideje annak, hogy ne csupán emberi mintáink legyenek, amelyeket követünk, hanem hittel, bátran és félelem nélkül kérjük, igényeljük és hagyjuk, hogy a Jézusban megjelent és megvalósult életszemlélet hassa át, töltse be és formálja a magatartásunkat és kapcsolatainkat.

Mennyei Atyám hálát adok Jézus Krisztusért, a benne megvalósult áldásokért! Segíts, hogy úgy gondolkodjak, azzal a lelkülettel éljek és ítéljek, amit tőle tanulok!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!