2024. február 11., vasárnap

Napi felülről:

„Adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.”

Pál levele az efezusiakhoz 5. rész 20. vers*

Áldott vasárnapot, a hálaadás erejét, örömét és biztonságát kívánom minden testvérem számára!

Az elégedetlenség nagyon éles és veszélyes fegyver, olyan, mint a bozótvágó kés, amire szükség lehet, amikor új utakat törünk, hogy ne álljunk meg, hanem tovább küzdjünk, de magunkat is könnyen megsebezhetjük vele, ráadásul, ha mások ellen fordítjuk, az szörnyű sérüléseket okozhat. A hálaadás az a légkör, közeg és hozzáállás, ami a szívünket és gondolatainkat is képes békességben megtartani. Nagyon nem mindegy, hogy egy házasságban, családban vagy közösségben az egymás értékelése, a tisztelet, a másikban való gyönyörködés, öröm adja meg az alaphangot, vagy a folyamatos elégedetlenség, lebecsülés vagy sértődékenység. A hitünket ugyanígy teljesen tévutakra vezetheti, ha az Örökkévaló tisztelete, a felé való hála és köszönet helyett, egy követelőző, önző és a tőle kapott ajándékokat nem megfelelően értékelő lélekkel próbálunk előrébb jutni. Amíg Jézus Krisztusban gondolkodunk, addig mindenkor és minden helyzetben adódik lehetőség és ok arra, hogy hálával forduljunk a mennyei Atya felé.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban sokszorosan megajándékozott lettem! Annyi mindent kaptam, ami egész életemre hálára, alázatra és szeretetre kötelez!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!