2024. április 6., szombat

Napi felülről:

„Hiszen, ha valaki, önmaga akarná megmenteni a lelkét, akkor el fogja veszteni, ha pedig elvesztené a lelkét miattam, akkor meg fogja találni!”

Máté evangéliuma 16. rész 25 vers*

Áldott szombatot, az Isten nélküli, vele nem számoló gondolkodásunk, tetteink, felismerését, elengedését és a lelkünk Jézus Krisztusban való felfedezését kívánom minden testvérem számára!

Annyira szeretnénk megfelelni, teljesíteni, elérni vágyott célokat, hogy megtaláljuk önmagunkat, hogy nagyra értékeljenek bennünket és azt érezhessük, hogy vagyunk valakik! Ez egy teljesen természetes emberi hozzáállás az élethez, mert úgy lettünk megteremtve, hogy minderre van képességünk és lehetőségünk is. Amikor azonban ebből a törekvésből kimarad a mennyei Atya, nem vele együtt tervezünk, hanem saját magunk akarjuk biztosítani a lelkünk boldogulását, az a biztos kudarccal lesz egyenlő. Amikor azonban rádöbbenünk arra, hogy szükségünk van mennyei beavatkozásra, átadjuk az életünket Istennek, kiengedjük a kezünkből az irányítást, és elfogadjuk Jézus Krisztus segítségét, akkor fog kiderülni, hogy ő nem elvesz ezzel tőlünk, hanem megajándékoz. Nem kevesebbek leszünk, hanem beteljesedhet mindaz az áldás, amit nekünk tartogat az Úr és azzá válhatunk, akinek megszülettünk! A lelkünk, az életünk megtalálásának, felfedezésének csúcsa, a bűneink, önző énünk elvesztésének völgyén keresztül érhető el!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert mindent, amiért megszülettem benned és veled együtt találhatok meg! Nem akarom saját magam mentegetni az életemet, hanem elengedem és neked adom át teljesen!  

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!