2024. április 7., vasárnap

Napi felülről:

Péter ekkor megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: „Uram, jó nekünk itt lennünk. Ha akarod, készítek itt három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek.”

Máté evangéliuma 17. rész 4. vers*

Áldott vasárnapot, az Istennel töltött idő csodáját, élményét és jó érzését kívánom minden testvérem számára!

Péter, Jakab és János szemtanúi lettek egy olyan találkozásnak, amelyben a menny összeért a földdel. Maga Jézus is átváltozott jelenlétükben egy dicsőséges formába, majd csatlakozott hozzájuk Mózes és Illés, akik már régóta elköltöztek ebből a testi világból. Mindezt látni és átélni, akkor is, ha csak szemlélői voltak ennek az eseménynek, annyira csodálatos és magával ragadó élmény volt, hogy ott szerettek volna maradni, amíg csak lehet. A mennyei Atya hangját is hallották, ahogyan szeretett Fiáról tett tanúbizonyságot. Eddig is hittek Jézus Krisztusban, de hitük most olyan megerősítést nyert, ami túllépet az emberi képzelet határain és Isten jelenlétéből fakadt. A földi létben nem sokszor adódik olyan időszak, amikor ennyire közel érezzük magunkat a mennyhez. Mózes és Illés is egy hegyen töltött alkalommal élte át ezt annak idején. Mózes ekkor vette át Isten igéjét a kőtáblákon, Illés pedig egy elkeseredett időszakot lezáró, új küldetésekkel megerősített megújuláson ment át mindeközben. Aki követi az Urat, az előbb vagy utóbb, de át fogja élni ennek a dicsőséges megtapasztalásnak a felemelő érzését, mert Isten közelsége minden másnál jobb!

Mennyei atyám, hálát adok, mert már itt a földön megengedsz olyan élményeket, amikor nagyon közel érezhetem magamat hozzád és köszönöm, hogy egyszer majd teljes mértékben élvezhetem ennek csodáját!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!