2024. április 4., csütörtök

Napi felülről:

„Azért tette ezt, hogy a test részei között ne legyen meghasonlás, hanem a tagok kölcsönösen gondoskodjanak egymásról.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 12. rész 25. vers*

Áldott csütörtököt, az összetartozás, a kölcsönös egymásra figyelés, gondoskodás és törődés erejét, biztonságát és békességét kívánom minden testvérem számára!

A szabadság és függetlenség nagyon mély emberi vágy, de csak akkor biztonságos, előremutató és építő, ha nem írja felül az összetartozás, a mások iránti gondoskodás és törődés felelősségét, hanem éltető egységben van velük. Természetes, hogy a felnőtt gyermekek önálló életre hivatottak, de ez nem jelenti azt, hogy a családi kötelék megszűnt számukra, csak más lett benne a szerepük és a feladatuk. Mikor megházasodunk, gyermeket vállalunk önként korlátozzuk a függetlenségünk, szabadságunk határait, mert így leszünk képesek a szeretteinkkel együtt mégis többek lenni és messzebbre jutni. A kölcsönös gondoskodás egyszerű, de biztonságot nyújtó elvére épül az egész emberi lét és a társadalom is. Ez egy mennyei minta földi megvalósulása, ami Isten országában és családjában fokozottan érvényes és döntő alapérték. Ami vagyok, minden képességem, tehetségem és lehetőségem, egyszerre szolgálja az egyéni boldogulásomat és a kapcsolataim javát is. Ezek egymást erősítő hatások, amit a szeretet egészséges megélése képes jól összeszőni!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert egyszerre teremtettél önálló személlyé, de élő részévé is emberi közösségeknek! Segíts megélnem ennek minden felelősségét, biztonságát és örömét!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!