2024. április 3., szerda

Napi felülről:

„Ahogy a döglött legyektől megbüdösödik az illatos kenőcs úgy teszi tönkre egy jelentéktelennek tűnő bolondság mindazt, amit a bölcsesség és a tisztesség elért.”

A prédikátor könyve 10. rész 1. vers*

Áldott szerdát, az értékeink, elért eredményeink és építő kapcsolataink mindenféle ostobaságtól, felelőtlenségtől és bolond meggondolatlanságtól való megőrzését kívánom minden testvérem számára!

A környezetünknek természetes részei a rovarok, de kellő odafigyeléssel megakadályozhatjuk, hogy ne találjanak utat oda, ahol valódi gondot okozhatnak, nem csak kellemetlenséget. Ugyanígy a felelőtlen megszólalások, az ostoba véleménynyilvánítások látszólag jelentéktelen figyelmetlenségek, „döglött legyek”, amelyeket nem kell komolyan venni, mégis nehezen helyrehozható károkat idézhetnek elő a megteremtett kapcsolatainkban, tisztességünkben vagy becsületünkben. Bolondság az, amikor ezeket az értékeket nem tartjuk eléggé biztonságban, elkülönítve, hanem engedjük, hogy akár mások, akár mi magunk gúnyosan, megalázóan vagy lekicsinylően beszéljünk róluk. Egy egészséges, kölcsönösen építő emberi viszony nagy kincs, sokba kerül felépíteni és fenntartani, de nagyon megéri. Ezt hagyni, hogy tönkre menjen, könnyelmű, de mérgező megjegyzésekkel, saját magunk ellen való vétek is. Egy döglött legyet, ha időben eltávolítunk megakadályozhatjuk a nagyobb bajt. Az ostoba megszólalásainkért is minél gyorsabban bocsánatot kell kérnünk, hogy visszaálljon a megfelelő, jó illatú légkör és ne váljon rossz szagúvá, bűzössé a helyzet!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy vannak értékes, építő, jó illatú kapcsolataim, amelyeket szeretnék megőrizni minden „döglött légytől”, mérgező megnyilvánulástól, amelyek tönkretehetik őket! Kérlek segíts, tanácsolj és vezess ebben!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!