2024. április 2., kedd

Napi felülről:

„Mindnyájan ettek és jóllaktak, azután hét kosarat szedtek tele a maradék darabokkal.”

Máté evangéliuma 15. rész 37. vers*

Áldott keddet, az ünnep maradékainak, emlékeinek és többletének jövőt segítő összegyűjtését és felhasználását kívánom minden testvérem számára!

Az ünnepek hegycsúcsok a szürke hétköznapok között. A pihenés, a feltöltekezés, a hálás öröm és a közösség alkalmai. Nem mindegy azonban, hogy mit kezdünk azzal a többlettel, ami ilyenkor felhalmozódik. A keserédes sajnálkozáson túl van lehetőségünk arra is, hogy áldásként használjuk ezeket a következő időszakhoz. Jézus ebben a történetben több, mint négyezer embernek teremtett bőségesen elég ennivalót az étkezéshez, de még a maradékot sem tekintette felesleges, kidobandó szemétnek, ezért kellett összeszedni azokat. Amikor több jó dolog történik velünk, mint amit egyszerre be tudnánk fogadni, akkor érdemes ezeket összegyűjteni, hogy később is fel lehessen használni. Meg lehet fogalmazni, össze lehet írni az élményeinket, hogy mind számunkra, mind mások számára további örömöt hozzanak a mindennapokba. Adni kell magunknak arra is időt, hogy mindent feldolgozzunk. Isten jóakaratában benne van a túlcsorduló bőség, de azzal együtt, hogy a többlettel is felelőséggel élünk és bánunk!

Mennyei Atyám, hálát adok minden ajándékodért, az ünnep bőségéért! Segíts a többletet is figyelmesen összeszednem és felhasználnom.    

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!