2024. április 1., Húsvéthétfő

Napi felülről:

„…és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.”

Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 1. rész 10. vers*

Áldott húsvéthétfőt, az élő Krisztus jelenlétét, erejét és segítségét kívánom minden testvérem számára!

A húsvéti népszokások keretet tudnak adni az ünnepléshez, de a valódi erő abban rejlik, ha a feltámadt Úr ténylegesen munkálkodik az életünkben. A feltámadás egyik következménye, amit naponként megélhetünk, hogy minden reménytelenség, rossz hír vagy félelem ellenére Jézussal van jövőnk, esélyünk és kilátásunk egy felszabadult létre. Van mire, van kire várnunk, mert eljött annak az ideje, hogy a menny ünneplésébe mi is bekapcsolódjunk most még hit által, később pedig annak teljes valóságában. Az erő, a bátorság nem ahhoz kell, hogy többek legyünk másoknál vagy megfeleljünk a társadalmi elvárásoknak, hanem ahhoz, hogy helyes, Isten tervével összhangba lévő döntéseket hozzunk és kövessünk. Mivel, ami nem rajtuk áll, azt az Örökkévaló elrendezte és megtette, ezért nekünk arra kell ügyelnünk és figyelnünk, hogy le és ki ne maradjunk ebből a csodálatos és különleges lehetőségből. Érdemes megragadni a mai nap minden szép pillanatát, fényét, színét, illatát, ízét és érzését, mert mindez arra adatott, hogy hálaadással éljünk vele!

Mennyei Atyám, köszönöm neked a feltámadás valóságát, erejét és segítségét, mert ezzel lehet teljes az én életem is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!