2024. április 23., kedd

Napi felülről:

„Majd így folytatta: Mihez hasonlítsuk az Isten országát, vagy milyen példázatba foglaljuk? Olyan, mint a mustármag: mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, miután pedig elvetették, megnő, és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak.”

Márk evangéliuma 4. rész 30-32. vers*

Áldott keddet, Isten országa növekedésének, működésének felfedezését és valóságos megélését kívánom minden testvérem számára!

Isten országa, királysága nem egy távoli hely, ahová talán, majd egyszer a halálunk után eljuthatunk, hanem közöttünk és bennünk élő valósága a mennynek. Lehet, hogy kezdetekben csak egy kis mag, egy üzenet, egy ige, ami a szívünk mélyén otthont talál, majd elkezd növekedni hit által és egyszer csak láthatóvá, érzékelhetővé válik. Kikerülhetetlen része lesz az életünknek és a legfontosabb elkötelezettségünk. Az a lelkület és erő kezd el munkálkodni bennünk, ami már itt a földön összeköt bennünket a mennyel. Isten szeretete és jóakarata átöleli a szívünket és biztonságos otthont nyújt számára. Elkezdünk abban gondolkodni, hogy mit adhatunk magunkból ennek a világnak, mert annyi ajándékot kapunk felülről. Vágyunk arra, hogy folyamatosan növekedjünk, fejlődjünk és egyre jobban betöltsük azt a küldetést, amelyre az Örökkévaló terve szerint megszülettünk. Minden teher, megkörnyékező kísértés és elkeserítő körülmény ellenére felfelé törekszünk, mert oda tartozunk, ott az igazi hazánk. Bátran, merészen tesszük a jót, ezzel harcolunk a gonoszság minden formája ellen és ragaszkodunk ahhoz az elhíváshoz, amit a mennyei Atya ültetett a szívünkbe!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy országod, királyságod bennem is megszületett és növekszik akaratod szerint!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!