2024. április 22., hétfő

Napi felülről:

„Mert nincs semmi rejtett dolog, ami ki ne derülne, és semmi titok, ami napfényre ne jutna.”

Márk evangéliuma 4. rész 22. vers*

Áldott hétfőt, tiszta, becsületes és mindenki előtt vállalható szándékokat és tetteket kívánok minden testvérem számára!

A titkolózás, képmutatás és félrevezetés magas szintjét kell alkalmaznunk akkor, amikor mindenhol megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak. Mást kell mutatnunk, mondanunk és eljátszanunk, mint, akik ténylegesen vagyunk, mert így tudunk illeszkedni a különböző követelményekhez. Ezzel azonban elveszítjük a lelkünk azonosságát, őszinteségét és egyre több rejtegetett terület lesz az életünkben. Magunkkal is elhitetjük, hogy csak az a baj, ha valami a világosságra kerül és nem az, amit megengedünk magunknak titokban. Még az Örökkévalót is megpróbáljuk félrevezetni felszínes jótettekkel, illemtudó viselkedéssel a nyilvánosság előtt, miközben féltve őrizgetjük szégyenteljes, sötét dolgainkat. Ez nem embernek való életút, mert hiányzik belőle a tisztaság, a becsület és az egyenesség. Sokkal egészségesebb és hosszú távon eredményesebb, amikor mi terítünk ki mindent a mennyei Atya előtt, hogy lehetőséget kapjuk a változásra, a világosság és igazság hatalmára. A rejtegetett, ki nem mondott, meg nem vallott bűnök csak addig félelmetesek és erősek, amíg a sötétben suttoghatják hazugságaikat, de amint Isten fényére kerülnek megszégyenülnek és legyőzhetővé válnak. Ne ragaszkodjunk hozzájuk, mert sokkal jobb világosságban járni, mint sötétségben!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert sokkal jobb a te világosságodban élni, mint sötét titkokat rejtegetni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!