2024. április 19., péntek

Napi felülről:

„Bízd magadat Istenre, és légy vele békességben, mert jó származik rád ebből.”

Jób könyve 22. rész 21. vers*

Áldott pénteket, az Istenbe vetett bizalom, a vele megélt békesség jó és előremutató következményeit, eredményeit kívánom minden testvérem számára!

Egy bizalmas, meghitt kapcsolat felépítése és ápolása igazi kihívás, de ahhoz, hogy a boldogság és a békesség ne csupán ritkán látott vendég legyen az életünkben mindenképpen szükséges. A megélt csalódások óvatossá tesznek bennünket. A kapcsolataink során szerzett sebek visszatarthatnak attól, hogy őszintén merjünk bízni másokban, de nem szabad engednünk, hogy elvegyék tőlünk az újrakezdés lehetőségét, bezárják előttünk az áldások ajtaját. A bizalom három szintjének egészséges megléte és sorrendje a boldogságunk egyik kulcsa. Az önbizalom, a másokba vetett bizalom és az Isten felé való bizalom kölcsönösen hatnak egymásra. Ezek közül pedig első és a legfontosabb nem az, hogy menyire bízunk magunkban, hanem az, hogy mennyire bízunk az Örökkévalóban? Ő az, aki akkor is kiállt értünk, amikor nem törődtük vele. Akkor sem hagyott cserben, amikor csalódást okoztunk neki és a puszta létünk bizonyíték arra, hogy még mindig ad esélyt számunkra. Amennyiben ténylegesen jót akarunk magunknak, akkor rá kell bíznunk magunkat, meg kell békülnünk vele és csodálatos következmények fognak otthonra találni az életünkben.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert a benned való bizalom és békesség erőt ad nekem!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!