2024. április 13., szombat

Napi felülről:

„Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában.”

Máté evangéliuma 18. rész 4. vers*

Áldott szombatot, az Isten előtti alázat erejét, dicsőségét és felemelő következményét kívánom minden testvérem számára!

A kisgyermekkor kiszolgáltatottságát, függését és egyszerűségét pont azért élhetjük át, tapasztalhatjuk meg, majd figyelhetjük később is, mert így érzékelhetővé válik annak a kapcsolatnak a minősége, mellyel a mennyei Atyához tartozhatunk. A hitünk arra vezet, hogy miközben megismerjük őt, mint teremtőt, mindenhatót és mindenek felett valót, ezzel együtt felfedezzük mélységes szeretetét irántunk és újra gyermekké váljunk lelkünkben. Ez az alázat, kicsinység és egyszerűség biztosítja azt, hogy biztonságban és békességben érezzük magunkat vele, olyanok akarjunk lenni, mint ő és a szívünk valódi otthonát nála találjuk meg. Ez az emberségünk, teremtettségünk kibontakozásának, naggyá válásának igazi útja, mert nélküle csak keresgélni fogunk. Aki ezt felismeri, az látja, hogy érdemes, sőt szükséges is letenni az emberi büszkeség, gőg és beképzeltség minden próbálkozását arra, hogy másokat lenézzünk és lesajnáljunk, mert nem ez a felemelkedés mennyei útja. Aki Isten gyermekeként él, az ennek minden erejét, dicsőségét és lelkesítő jövőjét is átéli, mert jó kezekben van!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert az, hogy gyermeked lehetek, hatalmas lehetőség arra, hogy másképpen lássam a környezetemet, felnézzek és ne lenézzek, kérdezzek és ne kioktassak, szeressek és ne megvessek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!