2024. április 12., péntek

Napi felülről: Ne tévelyegjetek:

„A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!”

Pál első levele a korinthusiakhoz 15. rész 33. vers*

Áldott pénteket, nemes, jó és értékes jellem felépítését és ápolását kívánom minden testvérem számára!

A nemes jellemünk, a jó erkölcsünk annak tükre, hogy milyen emberek vagyunk valójában. Alapvetően meghatározza, hogyan gondolkodunk, ítélünk és cselekszünk. Egyben belső védelmi rendszer is a romboló, mérgező hatásokkal szemben, de csak addig a mértékig, amíg kellő lelki távolságot tartunk a gonoszságtól. Amennyiben saját akaratunkból olyan társasághoz, csoporthoz kapcsolódunk és leszünk tagjai, akik a miénkkel ellentétes értékeket képviselnek és gyakorolnak, akkor mi magunk nyitjuk meg a lehetőséget azelőtt, hogy az addigi elveinket lerombolják és tönkretegyék. Önbecsapás, saját magunk félrevezetése, hogy képesek vagyunk megállni a sodrással szemben és van elég erőnk ellenállni a csoporthatással szemben. Ezért nem érdemes még csak próbálkozni sem ezzel az úttal, mert a vége szomorú lesz. Ne tarts a pletykásokkal, ha rossznak tartod a kibeszélést! Ne keresd azok társaságát, akik kihasználnak másokat, miközben megértetted, hogy mennyire értékes a bizalom és a becsület! Válj azzá, légy az, aki nemes és értékes jellemmel kiáll a hite mellett, hűséges az ígéreteihez és arra törekszik, ami kedves az Isten előtt és hasznos az embereknek!

Menyei Atyám, hálát adok, mert arra teremtettél, hogy nemes és értékes jellem épüljön fel bennem. Segíts, hogy ne hagyjam magamat félrevezettetni mások által, akik önző érdekeket szolgálnak!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!