2024. április 11., csütörtök

Napi felülről:

„Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét.”

Jób könyve 6. rész 14. vers*

Áldott csütörtököt, az együttérzés, az irgalom és a baráti szeretet bátorító, gyógyító és biztonságot adó megélését kívánom minden testvérem számára!

A szenvedés nem várt vendég az életünkben, olyan fájdalom, amit legszívesebben kihagynánk a megtapasztalásaink emlékirataiból. Ennek ellenére tagadhatatlanul jelen van a világban, ezért meg kell tanulnunk nem csak együtt élni vele, de a lehető legjobban érteni és kezelni akár saját, akár mások megpróbáltatásait. A szenvedő egy megsérült, sebzett lélek, akinek valódi segítségre, gyógyulásra és türelmes szeretetre van szüksége. Nehezen képes ilyenkor az ember józanul, bölcsen és észszerűen gondolkodni, mert a fájdalom elhomályosítja a szív éleslátását. Ekkor vagyunk talán a legkiszolgáltatottabb helyzetben, mert nem csupán tehetetlenek vagyunk, de sokszor tanácstalanok is. Ezekben az időkben igazán fontos a mély családi, testvéri és baráti kapcsolatok megléte, amelyben megélhetjük, hogy akkor is fontosak vagyunk valakiknek, amikor ezt nem tudjuk viszonozni. Erre kétféleképpen érdemes készülnünk. Mi magunk gyakoroljuk a türelmes, együttérző és irgalmas szeretetet a mellettünk szenvedő felé. Másrészt, amikor egészségesek vagyunk, akkor építjük és ápoljuk a valódi, időtálló és mély kapcsolatainkat, amelyek megmaradnak a legnagyobb nyomorúságban is!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert türelmes szeretettel fordulsz felém akkor is, amikor a szenvedéseimben nem látlak tisztán, sőt téged kérlek számon ok nélkül is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!