2023. szeptember 9., szombat

Napi felülről:

„Ő pedig énekben mondja el az embereknek: Vétkeztem, mert görbévé tettem az egyenest, de Isten nem eszerint fizetett meg nekem.”

Jób könyve 33. rész 27.vers*

Áldott szombatot, Isten megbocsátó kegyelmének, jóakaratának megélését és háláját kívánom minden testvérem számára!

Amikor őszintén nézem magamat és rátekintek az emberiségre az elkeseredés, a szomorúság és a szégyen teljesen betölthetne, mert annyi rosszat, gonosz dolgot és igazságtalanságot teszünk, hogy az a meglepő, hogy még nem pusztítottuk el egymást teljesen. A háború, az öldöklés és mások kihasználása nem a régmúlt fájdalmas homálya, hanem velünk élő jelen. Eközben ott van bennünk az igény a jóra, szépre és nemesre is, hiszen erre teremtettünk, de mindez nem ment fel bennünket a felelősségünk alól. Ez a kettőség a mennyei Atyánál, az ő szeretetében és akaratában talál feloldást. Bár a bűn, a hitetlenség és a kegyetlenség belegyökerezett a földi létbe és az én szívemet sem kerülte el, Istennél mégis van megoldás nem csak arra, hogy elkerüljem a méltó büntetésem, hanem arra is, hogy erőt, reménységet és folyamatos bíztatást kapjak a jó választására és cselekvésére. Örömteli és felszabadító elfogadni az Örökkévaló segítségét és átélni, hogy hozzá tartozom, nem mint megtűrt idegen, hanem mint szeretett gyermek!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megbocsátottál nekem Jézus Krisztus által! Hálát adok, hogy elfogadtál gyermekednek, mert szeretsz és a javamat munkálod!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!