2023. szeptember 8., péntek

Napi felülről:

„Ki hasonló a bölcshöz?  Ki tudja megmagyarázni a dolgok értelmét? A bölcsesség ragyogóvá teszi arcodat, megenyhíti szigorú vonásaidat.”

A prédikátor könyve 8. rész 1.vers*

Áldott pénteket, a felülről való bölcsesség szépségét, békességét és felszabadító erejét kívánom minden testvérem számára!

A bölcsesség az az életszemlélet, ami nem csupán látja és érti az életet, hanem keresi, megtalálja és megpróbálja alkalmazni is a legjobb, leghelyesebb megoldásokat. Ebből pedig nem hiányozhat az Örökkévaló, mert nélküle nem teljes a világ, de a saját létem sem. Az a bölcsesség, amely felülről táplálkozik, nem csupán emberi tudásra, ismeretre és gondolatokra támaszkodik, hanem a Mindenható kijelentését és útmutatását is beépíti a világnézetébe, sőt ez lesz számára az alapvetés. A csodálatos az, hogy mindez képes felszabadítani az alól a teher alól, ami rám nehezedik a határaim és hiányaim miatt, mert az életemet sokkal tágabb, mélyebb és teljesebb összefüggésében látom. Ebben benne van, hogy hibázhatok, tévedhetek, mégsem kell befejeznem, abbahagynom, mert olyan célok vannak előttem, amelyek ezt nem vehetik el tőlem. Ragyoghatok, derűs és felszabadult lehet a tekintetem, mert szeret engem a mennyei Atya és miközben a lejobbat akarja és fogja kihozni belőlem, lehetek egyszerűen gyermeki lelkületű, aki mer álmodni, örülni és reménykedni.

Mennyei Atyám, hálát adok a felülről való bölcsességért, ami az életemnek nem csupán megszépítője, de biztonsága és békessége is!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!