2023. szeptember 20., szerda

Napi felülről:

„Vajon nem tévedésben vannak, akik a rossznak szántanak meg, ellenben az irgalom és a hűség, a jót készítik elő.”

Példabeszédek könyve 14. rész 22. vers*

Áldott szerdát, az irgalom, hűség és szeretet jót előkészítő és munkáló jelenlétét kívánom minden testvérem életében!

Mivel egyetlen napom sem ismételhető meg, nem lehet visszatekerni vagy újra játszani, ezért még nagyobb jelentősége van annak, hogy gondolataimmal, kimondott szavammal és tetteimmel minek ágyazok meg, mit készítek elő, mert a végén annak gyümölcsét kell majd aratnom is. Amikor tele vagyok ítélkezéssel, meg van a lesújtó vagy lesajnáló véleményem a környezetemről, magabiztosan hangoztatom az igazságomat és kikérem magamnak az előjogaimat, akkor vajon nem tévedésben vagyok-e? Miért csodálkozom akkor, hogy rendszeres a viszály, veszekedés és összeütközés körülöttem? Sértődések, kiakadások és indulatok forrnak bennem. Nincs türelmem a másikhoz és a szeretet is kihűlt a szívemben. Ezek már mind-mind annak a következményei, aminek én szántottam meg. Az irgalmasság, a hűséges szeretet és hit azonban távolabb lát, mint az önös érdekeim. Képes ott is a békesség magjait vetni, ahol a harag elmérgesedett, és hisz abban, hogy az Örökkévaló igazsága fontosabb cél, mint az saját igazam.

Mennyei Atyám, köszönöm, irgalmad, hűséges szereteted jelenlétét és valóságát, amely értelmet, célt és reménységet ad a mindennapjaimnak!  

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!