2023. szeptember 22., péntek

Napi felülről:

„Hiszen talán azért szakadt el tőled egy időre, hogy örökre visszanyerd.”

Pál levele Filemonhoz 15. vers*

Áldott pénteket, a kapcsolati veszteségeink, nehézségeink jó megértését és feldolgozását kívánom minden testvérem számára!

Azt, hogy mi, miért történt, történik körülöttem, velem vagy a kapcsolataimban nem egyszerű sem megérteni, sem feldolgozni, de talán elfogadni a legnehezebb. Tudom, hogy természetes, hogy a gyermekeim felnőnek, kirepülnek, családot alapítanak, de akkor is megvan a maga nehézsége, küzdelme. Ennél fájdalmasabb, amikor olyan kapcsolataim szakadnak meg, törnek meg, amelyekre nem is számítottam. Mennyire szabad reménykednem, hogy jóra fordulnak majd az események? Mit szabad és kell tennem értük, és mi az, amit semmiképpen sem? Amennyire egyediek vagyunk, annyi féle megoldás fog erre születni, már amikor valóban keresem és igénylem is a válaszokat. Az biztos, hogy nem szabad végleg lezárnom a határokat, hogy mindig lehessen lehetőség a rendezésre. Ellenben, ha valakivel meghalt a kapcsolatom, akkor ott sem felmenteni, se meggyalázni nem kell a másikat, hanem megfelelően elgyászolni és a feltámadás reménységére bíznom az egész ügyet és a saját bánatomat is. Ami emberileg már lehetetlen, ott Istennek még mindig van hatalma arra, hogy valami többet, jobbat hozzon elő, mint, amire én számítottam.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy rád bízhatom, nem csak az egészséges kapcsolataimat, de a megszakadt, megtört vagy már elhaltakat is, mert a te lehetőségeid határtalanok!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!