2023. szeptember 2., szombat

Napi felülről:

„Akkor nem kell szégyenkeznem, amikor figyelek minden parancsolatodra.”

119. zsoltár 6. vers*

Áldott szombatot, megszégyenüléstől, lelepleződéstől mentes tiszta, átlátható gondolkozást, tetteket és utakat kívánok minden testvérem számára!

Amikor betartom a közlekedésben a sebességhatárokat, akkor nem kell attól tartanom, hogy megbüntetnek gyorshajtásért. Amennyiben túllépem őket, hogy gyorsabban érjek célhoz, akkor folyamatosan fennáll a veszélye, hogy belefutok egy ellenőrzésbe, aminek az árát azután meg kell fizetnem. Minden egyes büntetlenül megtett és megúszott szabálytalanság megerősít abban, hogy továbbra se kell komolyan vennem a törvényeket. Természetesen tudok megfelelő magyarázatot találni arra, hogy miért cselekszem így, de ettől még előbb vagy utóbb meg fogom kapni a kellemetlen csekket. Ezt csak a pénztárcám bánja, rosszabb esetben a jogosítványom, de az élet más területén sokkal több veszteni valóm van.  A hazugság, hűtlenség és csalás az elején elfogadhatónak tűnik kicsiben, sőt számomra egyenesen hasznosnak is, de egyre veszélyesebb, ingoványosabb területre vezet. A végén pedig bekövetkezik a megszégyenülés, ami megromlott barátságokat, szétesett házasságokat és családokat hagyhat maga után. Ettől akar megmenteni engem is a mennyei Atya, amikor változásra, rendezésre és világos, vállalható utakra hív, mert szeretete erre vezet!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert jó vagy hozzám, megfelelő időben figyelmeztetsz, hogy ne kelljen megszégyenülnöm tetteim miatt!  

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!