2023. szeptember 3., vasárnap

Napi felülről:

„Azért adok hálát tiszta szívvel, mert tanítasz engem igazságod döntéseivel.”

119. zsoltár 7. vers*

Áldott vasárnapot, örömmel, hálás szívvel megélt pihenőnapokat és hétköznapokat kívánok minden testvérem számára!

Szükségünk van örömforrásokra, mert ezek táplálják szívünk boldogságéhségét. Ez az lelkünk természetes vágya, de ahogy a testünket sem mindegy, hogy mivel etetjük, úgy a belső emberünkre is oda kell figyelnünk, hogy egészségesen legyünk. A cukros ételek az ízüknél fogva nagyon csábítóak, de amennyiben csak ezekből ennénk rosszat tennénk magunkkal. A lelkünk is kívánja az édes, gyorsan fogyasztható és könnyen emészthető táplálékokat, de igazából ennél sokkal többre van szükségünk ahhoz, hogy érett, felelősségteljes és terheket hordozó emberek legyünk és maradhassunk. A tanulás egy fárasztóbb, nehezebben rágható és feldolgozható, de sokkal erőteljesebb eledel a szív számára. Aki viszont él vele, az földi léte végéig biztosíthatja boldogulását. Ennél már csak az a teljesebb, amikor magától az Örökkévalótól kezdek el tudatosan, hittel tanulni, hogy megértsem igazságát, szeretetét és akaratát. Ez nem a könnyű út, de minden nehézsége és kihívása mellett itt részünk lehet a tiszta szív békességes örömében. Ráadásképpen pedig a végén vár ránk a valódi győzelem és ünneplés azzal, akitől egész életünkben tanultunk.

Mennyei Atyám hálát adok tiszta szívvel, mert engem is tanítasz igazságod döntésein keresztül. Azt kívánom, hogy ezzel táplálj minden nap!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!