2023. szeptember 1., péntek

Napi felülről:

„Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek!”

Ézsaiás könyve 43. rész 18. vers*

Áldott pénteket, szeptembert, tanévkezdést kívánok minden testvérem számára!

Egy új tanév mindig új kihívásokat és lehetőségeket hordoz magában. Amíg a természetben a tavaszi magvetés, ültetés és újrakezdés, majd az őszi betakarítás a megszokott, addig a tanításban, nevelésben pont ellentétesen van a kezdet és a befejezés. Bőséges termés azonban csak alapos és megfelelő vetés után várható. A múltból tanulnunk kell, de most az újra kell összpontosítanunk! Az elmúlt évek minden tapasztalatát bele kell gyúrnunk az előttünk álló időszak feladataiba, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy a bosszantó körülmények, a régi kudarcok vagy nehézségek elvegyék a figyelmünket arról, amivel most akar megáldani bennünket az Isten. A tanulás, az előrelépés, a növekedés az élet kiteljesedésének a része, ezért soha nem mondhatunk le róla. Aki megáll ebben a folyamatban, az beleragad a múltba és csak abból akar élni! Mi azonban, miközben a múltból merítünk, a jelenben élünk, mindig készülünk a jövőre! Gondolataink, döntéseink és a felkészülésünk már a következő lépésünkről szólnak, arról, hogy hiszünk a folytatásban, az előre lépés áldásaiban és magában a mennyei Atya ránk vonatkozó tervében!

Mennyei Atyám, hálát adok az új tanév kezdetéért! Áld meg a magvetést, a plántálást, az öntözést bőséges gyümölcsterméssel!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!