2023. szeptember 14., csütörtök

Napi felülről:

„Jézus így válaszolt nekik: Ne zúgolódjatok egymás között!”

János evangéliuma 6. rész 43. vers*

Áldott csütörtököt, morgolódás, zugolódás és egymást közti háborgástól mentes napot kívánok minden testvérem számára!

A kiakadásaink, zúgolódásunk és morgolódásaink leginkább abból fakadnak, amikor valami vagy valaki átlépi azokat a határokat, amelyeket az addigi tapasztalataink alapján felállítottunk magunkban. Ami, aki ezt nem veszi figyelembe, ráadásul van valamilyen kapcsolódásunk hozzá, az zavart okoz a lelkünkben. A legerősebb alapja ennek az igazságérzetünk, amit szorosan követ az önérzetünk, nem sokkal lemaradva ettől az irigykedésünk. Ez képes megmérgezni a kapcsolatainkat, megkövezni másokat vagy egymástól elválasztó falakat építeni. Ezért olyan lényeges, még időben felismerni és kezelni, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk és köztünk. Az első az utána járás, a helyes megértés és a tisztázás azzal, aki érintett benne. Nem biztos, hogy ezek után meg fog változni a véleményünk, de a szívünk békessége biztosan. Nem egymást közt kell kibeszélni másokat, erősíteni a zúgolódó lelkünk háborgását, mert ez nem felszabadít, hanem inkább elmélyíti a problémát. A mennyei Atyánál pedig minden esetben találhatunk megnyugvást, megbékélést, igaz, ehhez időt kell szánnunk a vele való beszélgetésre.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem zúgolódásra, háborgásra teremtettél, hanem bölcs békességre, szeretetre és a te igazságodra tanítasz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!