2023. október 25., szerda

Napi felülről:

„Ekkor kijött Jézus, rajta volt a töviskorona és a bíbor ruha. Pilátus így szólt hozzájuk: Íme, az ember!”

János evangéliuma 19.rész 5. vers*

Áldott szerdát, a valódi emberségünk felfedezését és egyre teljesebb körű megélését kívánom minden testvérem számára!

Pilátus, aki a pert vezette, a római birodalom helytartójaként következetesen és mindvégig amellett érvelt, hogy nincs valódi oka Jézust elítélni. Végül mégis meghajolt a politikai zsarolás előtt, hiszen könnyebb volt az igazságot félretenni, mint a császár előtt magyarázkodni. Ott állt előtte az ember, akiből ő is megérzett, megértett valamit, hiszen ezért mondta ki ezeket a szavakat, de azt már nem vállalta fel, hogy ezek szerint döntsön. Az emberi hatalomvágy, gonoszság és sötétség ítélte el magát az embert és megpróbálta teljesen tönkre tenni, elpusztítani. Az élet azonban nem a földi létből ered, az csak következménye a mennyeinek, ezért a halálra ítélt, majd keresztre feszített ember lett az új kezdet kulcsa, útja és biztosítéka. Pilátus tehát nem rosszkor volt rossz helyen, hanem eszköz és példa lett a két világ harcában az emberért! Töviskorona és bíborruha a két végletes szélsőség, ami gúnyból és megvetésből egyszerre szenvedéssel és dicsőséggel öltöztette fel az embert, valóságos próféciává vált. Ez lett a mi nagy esélyünk arra, hogy az ítélet helyett megmenekülhessünk a gonosz csapdájából és vele együtt mennyei hazánkba érhessünk.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Jézus Krisztus értem is felvállalta ezeket a pillanatokat, a szenvedés terhét, hogy én is az az ember lehessek, akinek megszülettem!

 *Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!