2023. október 24., kedd

Napi felülről:

„Ha gondosan vigyázol szavaidra, sok bajtól mentheted meg magad.”

Példabeszédek könyve 21. rész 23. vers*

Áldott keddet, tiszta, szeretettel és bölcsességgel megtöltött szívet, gondolatokat és szavakat kívánok minden testvérem számára!

A kimondott szavaim nem attól lesznek áldottak, éltetők és bölcsek, hogy megtanulom eltitkolni a szívembe rejlő indulatokat és nyilvánosan csak azt mondom ki, amit hallani szeretnének, de valójában egészen mást gondolok. Ez a képmutatás, színjáték és megtévesztés művészete, amely korlátozottan működik is, mindaddig, amíg nem látnak be a kirakat mögé. Az igazi kincs az őszinte, egyenes és szeretettel teljes lélek gyógyító, bátorító és megfontolt szavai. Ahhoz tehát, hogy gondosan vigyázzak a nyelvemre a szívemnél kell kezdeni a folyamatot. Teljesen természetes, hogy az éles, feszült, problémás helyzetek először az érzelmeimre hatnak.  Ez kiválthat bennem félelmet, bosszúságot, haragot vagy akár gyűlöletet is. A nagy kérdés, hogy ez a szívem valódi szándéka, vagy csak az emberi indulataim harsogó hangja. Amennyiben van mélyebb, tisztább érzés is bennem, akkor időt kell hagynom, hogy az vegye át az uralmat az érzéseim felett és a kellő időben meg is szólaljon. Amikor viszont a szívem terhelődött le, nincsenek rendben a dolgaim, akkor először ott kell nagytakarítást végeztetnem és helyreállítani a rendet.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy naponta tanítod a tiszta, egyenes és szeretettel teljes szív, gondolatok és szavak összefüggését, fontosságát és erejét!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!