2023. október 23., hétfő

Napi felülről:

„Ekkor így szólt hozzájuk: Miért alusztok? Keljetek fel, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!”

Lukács evangéliuma 22. rész 46. vers*

Áldott hétfőt, a körülöttünk zajló események, figyelmes, éber, imádsággal és könyörgéssel megtámogatott megélését kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztus tanítványainak minden okuk meg volt rá, hogy a fárasztó és hosszú nap után végre lehunyhassák a szemüket és aludjanak egy jó nagyot. Ez az est azonban még nagyon sok mindent tartogatott számukra, amire a pihentető alvás most nem tudta őket felkészíteni. Nem fizikai megpróbáltatás állt előttük, hanem a hitüket megrostáló kísértések és szörnyűségek. Ennek csak Istenre figyelő és éber lelkiismerettel lehet nekivágni, azzal hittel, hogy bármi is fog történni, azt az Atya kezéből kell elvenni. Nem azzal volt tehát az igazi gond, hogy fizikailag elaludtak, hanem azzal, hogy lelkileg is elszunnyadtak. Mivel a felkészülés személyes részéből kimaradtak, komoly nehézségek és bukások vártak rájuk. Ma sem lehet ennél hatékonyabb és fontosabb hozzáállásunk a ránk leselkedő kísértésekkel szemben, mint a szívünk folyamatos ébersége és az Örökkévalótól elvett vezetés és útmutatás követése. A testünkkel ellentétben a lelkünknek nem alvási ciklusokra van szüksége ahhoz, hogy feltöltődjön, újult erőre kapjon, hanem mennyei érintésre és biztatásra.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem mondtál le rólam, nem fordultál el tőlem, hanem ébresztgeted a lelkemet, hogy fel tudj készíteni a rám váró megpróbáltatásokra!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!