2023. október 26., csütörtök

Napi felülről:

„Bárcsak rám tekintene nyomorúságomban az Úr, és javamra fordítaná azt, hogy ma ócsároltak engem!”

Sámuel második könyve 16. rész 12. vers*

Áldott csütörtököt, a rosszindulatú megjegyzések, bántások és bírálatok megfelelő kezelését és a javunkra fordítását kívánom minden testvérem számára!

Miközben Dávid király saját fia elől menekül, aki fellázította ellene az országot és trónjára tört, egy ellenséges érzületű ember Simei kihasználva a helyzetet, szidalmazta, átkozta és kigúnyolta. Lett volna lehetősége arra, hogy azonnal elnémítsa vagy megbüntesse a rosszakarót, de ennél egy nehezebb utat választott. Megalázkodva és az Örökkévalóra bízva nyomorúságát, ezt a kínos esetet is saját javára kívánta fordítani, azzal, hogy nem az elkeseredett haragnak engedett, hanem hite által lépett tovább. Én magam nagyon szeretném elkerülni, hogy bárki is rosszat kívánjon, akarjon nekem vagy tegyen velem, de ez a világban munkálkodó gonoszság miatt lehetetlen. Nem igaz az az összefüggés, hogyha én jó vagyok, akkor velem is mindenki jó lesz. Ráadásul én is képes vagyok mindenféle biztatás nélkül kárörvendő, gúnyolódó és megvető lenni másokkal szemben, pedig pontosan tudom mennyire rosszul esik ez. Bárcsak rám tekintene az Úr a nyomorúságomban és nem azt látná, hogy dühömben mit teszek, hanem javamra fordítaná mindazt a rosszat, amit ellenem terveztek vagy mondtak.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy hozzád vihetem még a legbántóbb helyzeteimet is, mert ott vannak a legjobb helyen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!