2023. október 19., csütörtök

Napi felülről:

„Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem.”

János evangéliuma 15. rész 4. vers*

Áldott csütörtököt, a maradandó és mennyei ízekkel teljes lelki gyümölcstermés örömét és boldogságát kívánom minden testvérem számára!

Mennyire kell egy szőlővesszőnek közel lenni a szőlőtőhöz ahhoz, hogy gyümölcsöt teremjen? Furcsa lenne bármiféle termést elvárni attól a venyigétől, amely nem a tőkéből ered, hanem csak ott hever a közelében. A lelki életben mégis az az elgondolásunk, hogy elegendő, sőt tökéletes vágy, hogy egyre közelebb kerüljünk Jézus Krisztushoz. Neki viszont az a terve velünk, hogy vele együttműködve, belőle és benne élve teljesedjenek ki életünk mennyei ízei. Ezt semmi mással nem lehet helyettesíteni vagy pótolni, mert nélküle ez lehetetlen. Ez nem egy kostóló az isteni javakból, amire kellemes lesz visszaemlékezni, hanem a mindennapok rideg valósága között megélt és megvalósult szeretetkapcsolat Megmentőnkkel. Egy állandó, folyamatos és maradandó közösség, amely termékeny, bőséges és önmagunkon túlmutató életet eredményez, ahol a szeretet, öröm és békesség belülről, a szívünk mélyéről fakadó gyümölcsként jelenik meg. A türelem, szívesség és jóság nem vágyálom, hanem napi lelki küzdelmünk alapértéke. A hűség, szelídség és önuralom pedig felülről erősödő és másokat tápláló erényként működik.

Mennyei Atyám, köszönöm rám figyelő, éltető és gyümölcstermésre késztető szereteted jelenlétét az életemben!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!