2023. október 17., kedd

Napi felülről:

„Azért, hogy tovább már ne legyünk éretlenek, hánykolódva és megszédülve mindenféle szelétől a tanításoknak, az emberek csalása, ravaszsága szerint, a félrevezetés megtévesztése következtében.”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 14. vers*

Áldott keddet, a különféle megtévesztő és félrevezető gondolat, eszme és tanítás felismerését és elkerülését kívánom minden testvérem számára!

Az őszinte, gyermeki lelkület, az egyik nagy kincsünk, vagyis az, hogy tudjuk, hogy van mennyei Atyánk, akihez tartozunk, aki nevel, tanít és segít a fejlődésünkben. Mindeközben és emiatt sem maradhatunk éretlenek, oktalanok és figyelmetlenek, mert sokan és különféle módon szeretnének becsapni és megtéveszteni bennünket. A gondolatok, vélemények és eszmék szele, vihara csapkod körülöttünk, hol erre, hol arra próbálnak sodorni bennünket. Csak akkor vagyunk és leszünk kiszolgáltatva nekik, ha nincs biztos gyökere a hitünknek, ha nem Isten ígéreteinek a sziklájáig ástuk le életünk alapjait, hanem a saját bölcsességünkben, látásunkban és értelmünkben bízunk, hogy majd megmentenek bennünket. A csalás és ravaszság pont azért veszélyes, mert elrejti igazi arcát, úgy próbál a bizalmunkba férkőzni, mintha a javunkat akarná, miközben behálóz és kihasználja óvatlanságunkat. Az egyik jele ennek, amikor a nehézségek közepette az első rémület után, nem a békesség tölti be a szívünket, lelkünket, hanem a félelem és bizonytalanság. Van még azonban nekünk is helyünk ott, ahol biztonságba lehet az életünk és eljuthatunk a lelki érettség bizonyosságára!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy nem hagytál magamra a különféle emberi elgondolás és eszme sodrásában, hanem rendíthetetlen és biztos szikla lettél az életemben!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!