2023. október 16., hétfő

Napi felülről:

Ekkor Tamás megkérdezte: „Uram, azt sem tudjuk, hová mész, hogyan tudhatnánk akkor az utat?”

János evangéliuma 14. rész 5. vers*

Áldott hétfőt, a nyugtalanító kérdéseink őszinte kimondását és megvallását kívánom a mennyei Atya felé minden testvérem számára!

Miközben Jézus Krisztus a jövendő élet számunkra is meghatározó titkait fedte fel, és jelentett ki olyan ígéreteket, amelyek minket is érintenek, nem mindent lehetett azonnal felfogni. Az őszintén érdeklődő, de két lábon a földön járó Tamás ki is mondta ezzel kapcsolatos kérdéseit, amelyeket nem tudott megérteni, ezért a hitében továbblépni sem. Egy csodálatos választ kapott ezután az Úrtól, amely nem csak miatta hangzott el, hanem miattunk is, és nagy kár lett volna, ha kimarad a Bibliából. Gyakran lesz kísértésünk arra, hogy valamiféle szégyenként éljük meg, ha olyan kérdéseink vannak, amiket egyébként tudnunk kellene. Még az emberi kapcsolatainkban is kellemetlen, hogyan merjük feltenni, kimondani ezeket a nehézségeinket. A nagyobb probléma inkább az, ha a mennyei Atyát sem merjük, akarjuk zaklatni egyszerű, de számunkra fontos kérdéseinkkel, nehogy kishitűnek, akadékoskodónak vagy értetlennek tűnjük. A valóság ellenben az, hogy nem letagadni vagy eltitkolni kell ezeket, hanem Isten előtt őszintén és világosan kimondani, még akkor is, ha ezzel jelenlegi hitetlenségünket és kétségeinket leplezzük le, mert csak így nyerhetünk mennyei válaszokat!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy előtted kedves az, ha téged zavarlak tudatlan kérdéseimmel, mert így tudsz segíteni, tanítani és a megértésre eljuttatni!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!