2023. november 7., kedd

Napi felülről:

„Ezért mondom neked: neki sok bűne bocsáttatott meg, hiszen nagyon szeretett. Akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.”

Lukács evangéliuma 7. rész 47. vers*

Áldott keddet, a szeretet, irgalom és megbocsátás valódi összefüggésének megértését és megélését kívánom minden ismerősöm számára!

Miért szereti mélyen és igazán egy kisgyermek a szüleit? Mert érzi és tudja, hogy őt is létéből fakadóan szeretik, mindent tőlük várhat és köztük van az otthona. Amikor rosszat tesz, akkor is hozzájuk menekül, mert ott sírhatja ki magát őszintén és biztonságban. Ehhez hasonló történhet meg a lelkünkkel is, amikor a mennyei Atya szeretetét felfedezzük és elkezdünk hozzá közeledni. Igaz, hogy közben elkerülhetetlenül a felszínre tör az a szégyenérzetet, amit saját hitetlenségünk, bűneink és gonoszságaink okoznak, de éppen az vonz hozzá, hogy nála találunk erre feloldást, bocsánatot és helyreállást. Minél őszintébben és mélyebben nyilunk meg előtte, rendezzük az életünk elrontott ügyeit, annál valóságosabban tölt be bennünket megbocsátó szeretete, felemelő irgalma és megújító kedvessége. Pont olyan mértékben éljük át, hogy milyen nagy dolgot tett velünk az Úr, amilyen nagy szabadulást élünk át rajta keresztül és vele együtt. Az Isten felé kimutatott szeretetünk hűen tükrözi, hogy ki nekünk az Örökkévaló, mennyire nagyra tartjuk és mennyit köszönhetünk neki!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert megbocsátottad bűneimet, vétkeimet és hitetlenségemet! Ez nem lett volna természetes, de te annyire szerettél, hogy eljöttél értem, hogy minden előzmény ellenére elfogadj és befogadj mennyei családodba!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!