2023. november 6., hétfő

Napi felülről:

„Aki meg sem hallgatja a kérdést, és úgy felel, az ostoba és megszégyenül.”

A példabeszédek könyve 18. rész 13. vers*

Áldott hétfőt, bölcs, türelmes és odafigyelő szívet kívánok minden testvérem számára!

A tisztelet, szeretet és megbecsülés egyik alappillére, a figyelmes hallás és a türelmes megértés. Attól nem leszek bölcsebb, okosabb, de támogató semmiképpen sem, ha belevágok valakinek a szavába, bizonyítva, hogy én jobban tudom, mit gondol a másik, mit akart volna mondani, ezért fölösleges is befejeznie. Ezzel csupán magamat járatom le, hiszen azt mutatom be, hogy fölényes vagyok és lenéző, még akkor is, ha nem ez a szándékom. Azt üzenem, hogy nem vagyunk egy szinten, többnek tartom magamat a kérdezőnél. Az értelmes szív, türelmes és odafigyelő, mert ugyanolyan fontos számára a feltett kérdés minden része, hangsúlya és befejezése, mint maga a válasz. Lehet, hogy fárasztónak tűnik végig várni a nekem szánt mondatokat, de megéri, még akkor is, ha ténylegesen az lesz a vége, amit már közben is sejtettem. Az Örökkévaló türelmes figyelme nekem az életet jelenti. Ő tudja előre a válaszokat, mégis megvárja, amíg kérésemet, szavaimat és gondolataimat teljesen és őszintén kimondom és csak utána felel rá, mert ilyen a valódi szeretet nyitott füle.

Mennyei Atyám, hálát adok türelmedért, amivel kivárod a megszólalásomat és a kéréseim sorát. Segíts, hogy odafigyelő szívvel hallgassak és a megfelelő időben válaszoljak, amikor kérdeznek!   

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!