2023. november 8., szerda

Napi felülről:

„Az egyik asszony, név szerint Lídia, Thiatíra városának Istent tisztelő bíborkereskedője is figyelt, akinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy odaadással hallgasson a Pál által mondottakra.”

Az apostolok cselekedetei 16. rész 14. vers*

Áldott szerdát, Isten üzenetének, odaadó, figyelmes és befogadó olvasását, hallgatását és megértését kívánom minden testvérem számára!

Lídia egy tekintélyes, jómódú, de Istent tisztelő üzletasszonnyá vált. Bíborkereskedőként sok helyre eljutott, hazájától távoli vidékre is, így kerülhetett Filippibe. Itt már háza volt, ahol családjával együtt lakott, akiket nem hagyott egyedül az üzlet kedvéért sem. Azonban nem csupán vállalkozásának sikerét kereste, hanem azok közösségét is, akik az adott városban az élő Istent imádták. Ezért lehetett ott azon a szombaton, a folyó partján, az imádkozás helyén, amikor Pál hirdette a Jézus Krisztusról szóló jó hírt. Jelen volt a fülével, de a nyitott szívével is, ezért nem csak Pál szavait hallotta meg, hanem mögötte a mennyei Atya neki szóló üzenetét is. Vagyona, sikerei és elismertsége nem akadályozta meg abban, hogy megértse, elfogadja az Úr hívását és nyilvánosan döntsön mellette. Ezzel nem csupán családja ajtaja nyílt ki, hanem a Filippi gyülekezet felépítése is megkezdődött. Már az is csodálatos, amikor hallgathatjuk Isten Igéjét, de az igazi csoda onnan kezdődik, amikor a szívünk nyitottá válik arra, hogy be is fogadjuk a nekünk szóló üzenetet!

Mennyei Atám, hálát adok, mert van üzeneted számomra! Meghallhatom és nyitott szívvel be is fogadhatom, hogy igazi változást, életet és reménységet nyújtson!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!