2023. november 28., kedd

Napi felülről:

„Örökkévaló, segíts, hogy ura legyek szavaimnak, és meg tudjam fékezni nyelvemet!”

141. zsoltár 3. vers*

Áldott keddet, a szívünk szándékának, gondolatainak és a kimondott szavaink súlyának, felelősségének felvállalását és haszonra fordítását kívánom minden testvérem számára!

Az Örökkévaló gondolatára, tervére és szavára teremtetett az egész világ, mi pedig az ő képére és hasonlatosságára, vagyis képesek vagyunk terveket szőni, álmokat megvalósítani és szavakba önteni a gondolatainkat. A gonoszság valóságos jelenléte miatt azonban kétélélű fegyverré vált ez az ajándékunk. Nem csak szeretni és segíteni tudunk a beszédünk által, hanem rombolni, ellenségeket gyártani és megalázni is. A nyelv hatalmát nem szabad lebecsülni, hiszen erre birodalmak épültek fel, családok születtek, sőt Isten országának az üzenete is ezen keresztül jutott el hozzánk. Tűz, amely melegíthet és segíthet, de ha nem tartják keretek között, akkor mindent felégethet maga körül. A legnehezebb akkor elzárni az útját, amikor a saját igazságunk felszítja, túlfűti és makacsul ki szeretne törni belőlünk. Ilyenkor válunk tűzokádó sárkányokká, akik megperzselik a környezetüket. A változás belül kezdődik el. Az önfegyelem és a türelem ehhez az emberi összetevő, de sokszor már ez is kevés, ezért kell a felülről érkező segítség! A szívünk mennyei lecsendesítése, megbékülése és észre térése, hogy szavaink építsenek és ne romboljanak!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert hozzám is eljutott szavad teremtő ereje és békessége! Segíts, hogy uralkodhassak a szívem szándékain, gondolataim tisztaságán és beszédem tűzén!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!