2023. november 27., hétfő

Napi felülről:

„Hallgassatok rám, akik ismeritek az igazságot, népem, mely szívébe zárta tanításomat! Ne féljetek az emberek gyalázkodásától, szitkozódásuktól meg ne rettenjetek! ”

Ézsaiás könyve 51. rész 7. vers*

Áldott hétfőt, félelem, rettegés és szorongás alól felszabadult, hittel teljes életet kívánok minden testvérem számára!

Minden új hét, nap maga előtt görgeti a múlt terhelő szikláit. Amíg van elég erőnk, amíg tart a lendület, a sodrás, addig nincs is ezzel nagyobb problémánk. Súlyos gondokat is képesek vagyunk elhordozni, mert nekifeszülünk és odatesszük magunkat amennyire csak lehet. A környezetünk hozzáállása rendkívül lényeges abban, hogy meddig és hogyan bírjuk a terhelést. Vannak, akik kifejezetten bátorítólag hatnak ránk. Ilyen lehet a társunk, a gyermekeink, testvéreink és barátaink, akik szeretnek bennünket és bíznak bennünk. Értük olyan dolgokat is megteszünk, amit magunktól sohasem. Akik azonban közömbösek felénk, sőt szemrehányó, sértő és megalázó módon viselkednek velünk szemben, azok olyan módon akadályozhatják az előrehaladásunkat, ami miatt elveszítjük az életerőnket. Ezek a vádaskodások, szidalmak és bántások bármily félelmet keltőek is, egyszerűen meg kell szabadulni tőlük. Ez pedig a leghatékonyabban úgy lehetséges, ha rábízzuk a szorongásainkat, arra, akinek van hatalma és lehetősége arra, hogy elvegye rólunk. Ne félj tehát és ne rettegj az emberek véleményétől, mert nem náluk van az igazság, hanem a mennyei Atyánál! Engedd, hogy az ő szeretete legyen úr a szívedben!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert szereteted elég erős, hatalmas és valóságos ahhoz, hogy ne kelljen félnem, rettegnem mások véleményétől, sértő és megalázó viselkedésétől!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!