2023. november 18., szombat

Napi felülről:

„Te hallgasd meg a mennyből imádságukat és könyörgésüket, és pártold ügyüket!”

Királyok első könyve 8. rész 45. vers*

Áldott szombatot, a mennyei Atya ránk figyelő, ügyelő és óvó szeretetét kívánom minden testvérem számára!

Salamon király építette Isten népének első kőből, fából készült templomát Jeruzsálemben. Amikor befejeződött az építkezés egy hatalmas ünnep keretében avatták, szentelték fel az épületet. Ennek az egyik legfontosabb része az a királyi imádság lett, amelyet Salamon mondott el térdre ereszkedve, miközben kezét az ég felé tárta. Ez a könyörgés az Örökkévaló hatalmának elismerésére alapozott és irgalmának jelenlétével számolt. Megvallotta, hogy Urat nem lehet bezárni egy számára szentelt épületbe bármily szép is legyen, hiszen Ő a mindenség teremtője. Ezzel együtt mégis Isten figyelő, vigyázó és megbocsátó szeretetének bizonyítéka lehet az imádság háza, amely az Úr mennyei dicsőségének hordozója. Nem a kézzel épített templom kedvéért hallgatja meg a Mindenható a hívőt, hanem a szívben elrejtett, alázatból és hitből felépült mennyei hajlék miatt, amiben csak segítség lehet egy földi épület. Bárhol is legyek, a mennyei szeretet figyel az imádságomra, hallja a könyörgéseimet és mellém áll az ügyeimben!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert mindig számíthatok figyelő, ügyelő és óvó szereteted jelenlétére, mert szívemben épül a te házad!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!