2023. november 17., péntek

Napi felülről:

„Aki követ fejt, megsértheti magát, és aki fát hasogat, veszedelemben forog.”

A prédikátor könyve 10. rész 9. vers*

Áldott pénteket, a mindennapi élettel együtt járó veszélyek megértését és helyes kezelését kívánom minden testvérem számára!

Az életünk szüntelenül veszélynek van kitéve, amivel úgy kell együtt élnünk, hogy közbe se a félelem ne bénítson meg bennünket, se a felelőtlen vakmerőség ne sodorjon bajba. Ahhoz, hogy fejlődjünk, tapasztalatokat gyűjtsünk és alkossunk fel kell vállalni az ezzel járó kockázatot. Ennek megvan az egészséges egyensúlya, de a határai ugyanúgy. Arra lettünk megteremtve, hogy bátran, de felelősségünk teljes tudatában lépjünk, tegyünk és dolgozzunk. Az Istenbe vetett hit, a gondoskodásba vetett reménység nem azt jelenti, hogy velünk nem történhet baleset vagy sérülés, mert a Mindenható minden veszedelemtől megvéd, kipótolja a könnyelműségünket, mert ez inkább Istenkísértés. A feladatainkat el kell végezünk a tőlünk telhető legjobban, leghatékonyabban, amihez az is hozzá tartozik, hogy felmerülő veszélyekkel számolunk, vigyázunk magunkra és másokra is. Az Úr pedig meg fogja áldani a hit felelőségével végzett munkánkat, az építkezés haladni fog, a háztartási feladatainkkal boldogulunk és a ránk bízott tennivalók végére érünk minden veszély ellenére.

Mennyei Atyám köszönöm, hogy te adtál felelősségteljes bölcsességet, ami tervez és épít miközben tisztában van és számol az ezzel járó veszélyekkel!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!