2023. november 16., csütörtök

Napi felülről:

„Ha pedig rosszat tesz ellened a testvéred, menj oda hozzá, fedd meg négyszemközt: ha rád hallgat, visszanyered a testvéredet.”

Máté evangéliuma 18. rész 15. vers*

Áldott csütörtököt, a kapcsolataink megfelelő módon és időben történő kezelését, helyreállítását kívánom minden testvérem számára!

A jó, testvéri, baráti kapcsolatokat nemcsak a kellemesen együtt töltött idő erősítheti, hanem a próbát jelentő, megterhelt és elrontott helyzetek is. Szándékosan vagy tudatlanul, de fogsz sebeket kapni még a közeli családtagodtól, barátodtól vagy lelki társadtól is. Ezek nagy részét meg lehet előzni odafigyeléssel, érzékenységgel és szeretettel, de kizárni nem lehet őket. Amikor megbántottak, magadra hagytak, megaláztak vagy megsértettek azt a szeretet nem úgy intézi el, hogy megpróbálja figyelmen kívül hagyni, elfelejteni, vagy csak egyszerűen együtt élni vele, hanem a kellemetlenebb utat választja azzal, hogy szemébe néz annak, aki vele rosszat tett. Ezt nem szabad halogatnod, várnod arra, hogy majd a másik keressen meg, lépjen először. Ha szereted őt és tényleg értékesnek tartod a vele megélt kapcsolatot, akkor küzdj érte, adj esélyt számra, azzal, hogy te mész el hozzá és négyszemközt mondod el neki a fájdalmadat, amit neked okozott. Érezheted úgy, hogy ez nem igazságos, nem érdemli meg és lehet, hogy így is van, de, amíg hozzád közelállónak tartod, addig szeresd annyira, hogy ne áldozat maradj, hanem a szeretet győztese légy!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem hagytál magamra vétkeimmel, hanem eljöttél hozzám, hogy esélyt adj a változásra, a rendezésre és a szeretetkapcsolatra!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!