2023. november 19., vasárnap

Napi felülről:

„Szeretetével jön felém Istenem.”

59. zsoltár 11a. vers*

Áldott vasárnapot, Isten engem kereső, megerősítő szeretetének valóságos megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Elég hamar el tudunk tévedni és ezzel együtt el is bizonytalanodni az életünk nagy utazása során. Lehet, hogy évekig küzdünk egy cél, vágy és álom elérése érdekében, mindent felteszünk rá, de amikor a közelébe jutunk vagy elérjük kiderül, hogy csak egy tovatűnő boldogságpillanat. Néha elcsábít bennünket a könnyebbnek tűnő, de hazugsággal kikövezett lehetőségek ígérete, ami hit és lélekölő, mégis nehéz felismerni. Mindeközben az Örökkévaló szeretete nem mond le rólunk, nem adja fel, hátha a rengeteg feladatunk közt, a panaszkodásokon túl, a lelkünk mélyén észrevesszük, rádöbbenünk, hogy ő jön felénk és hozzánk. Megértjük, hogy minden gonoszság, szenvedés és nyomorúságfelhő fölött még mindig ott ragyog a mennyei Atya szeretete. Nem ő hagyott magára bennünket, hanem mi lettünk lelkileg süketek és vakok meghallani, meglátni a minket kereső Istenünket. Ő még szeretetével jön felénk, jóakaratával közelít hozzánk, de amíg mi menekülünk, rejtőzködünk előle, hogy azt tehessük, amit akarunk, addig elveszettek maradunk, pedig az igazi otthonunk ránk vár!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szereteted keresett meg, jött el hozzám, hogy veled hazataláljak!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!