2023. november 14., kedd

Napi felülről:

„Én azonban ezt mondtam: Hasztalan fáradoztam, semmiért, hiába pazaroltam erőmet. De az Úrnál van az én ügyem, és munkám jutalma Istenemnél.”

Ézsaiás könyve 49. rész 3. vers*

Áldott keddet, a mindennapok lehangoló küzdelmei mögött is az Örökkévaló terveinek és vezetésének meglátását, megélését kívánom minden testvérem számára!

Vannak és lehetnek olyan időszakok az életünkben, amelyek hiábavalónak, értelmetlennek látszanak emberileg. Küzdünk, harcolunk és fáradozunk, de nem mutatkozik valódi előrehaladás, úgy érezhetjük, hogy felesleges az erőlködésünk. Ez önmagában még egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz úton járunk vagy haszontalan lenne a munkánk. Mielőtt végleg elkeserednénk és elítélnénk magunkat, azt kell megvizsgálnunk, hogy miért és kiért élünk, vagyunk a jelenlegi helyzetünkben? Lehet, hogy ténylegesen változtatni kell az életmódunkon, mert zsákutcába jutottunk és innen már nem lehet továbbjutni, de ekkor is fel kell nézni az égre és onnan kérni útmutatást. Azonban lehet, hogy teljesen természetes, hogy ezen a fárasztó, lehangoló szakaszon haladunk, mert ennek hűséges megélése visznek közelebb a mennyei céljainkhoz. Miközben mi nem látunk változást, az Úr már készíti a következő csodát, előrelépést számunkra, mert ő értékeli, megjutalmazza a kitartó hitet és reménységet. A fáradozásaink haszna, a munkánk eredményessége felülről látszanak igazán jól, ezért kell ott keresni a megnyugtató válaszokat is!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert fáradozásaim, erőlködéseim veled és nálad nyernek igazán értelmet és megoldást!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!