2023. november 13., hétfő

Napi felülről:

„Mit dicsekszel gonoszságoddal, te nagy hős? Hiszen Isten szeretete mindig megmarad!”

52. zsoltár 3. vers*

Áldott hétfőt, a gonoszság büszkesége helyett Isten szeretetének győzelmét kívánom a szívünkben minden testvérem számára!

Azzal tudunk, fogunk dicsekedni, amit elértünk, amit sajátunknak tartunk vagy vélünk. Sokszor pont azzal, hogy kit, hogyan tudtunk átverni, becsapni, megtéveszteni és ezzel milyen előnyhöz jutottunk. Ezzel szemben a valódi szeretet nem hősködik, nem henceg és mond nagyokat, hanem arra törekszik, ami helyes és a jót teszi rendületlenül. Az egészséges, hittel teljes lélek felfelé vezető, keskeny útja ez, amit két csúszós árok szegélyez, az egyik oldalon a panasz, keserűség és önsajnálat, a másikon pedig a gőg, beképzeltség és büszkeség mélysége. A dicsekvéssel elérhetem mások csodálatát, a panaszkodással mások szánakozását, de ezek csak ideglenes fájdalomcsillapítók, a szívem igazi baját csak mélyítik és nem kezelik. Isten szeretete az a hatékony orvosság és megelőző gyógymód, amely még mindig kapható a mennyei patikában. Az árát már kifizette számunkra Jézus Krisztus, ezért, csak az a kérdés, hogy akarjuk-e alázattal elfogadni, mert itt a dicsekvés kizárt, nem működik, sőt kifejezetten káros. A mennyei Atya jókedvéből, jóindulattal és örömmel segít minden gyermekének!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert szereteted megmarad és megtart örökre!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!