2023. november 12., vasárnap

Napi felülről:

„Akkor éjjel megjelent Gibeónban az Úr Salamonnak álmában, és ezt mondta Isten: Kérj valamit, én megadom neked!”

A királyok első könyve 3. rész 5. vers*

Áldott vasárnapot, az álmaink tisztaságát, hitét és erejét kívánom minden testvérem számára!

Az ifjú király, Salamon őszintén kereste az Urat. Kész volt hatalmas áldozatot bemutatni, hogy így tisztelje az Örökkévalót, ami részéről nem formaság volt, hanem a szíve igaz hálája. Tudta, hogy Isten segítsége nélkül nem lesz képes jó uralkodó lenni és ezt szerette volna kimutatni a tőle telhető legteljesebb módon. A lelke azzal foglalkozott, hogy azt a szeretetet, megtiszteltetést, amellyel az Úr körbevette, kiválasztotta és megbízta, hogyan tudná a legjobban betölteni és kibontakoztatni. A gondolatai, kérései nem maga körül forogtak, hanem az elhívásának, szolgálatának felelősségén! Az volt az álma, hogy jó, Istennek tetsző király lehessen! Amikor éjszaka, alvás közben szólt hozzá az Úr, akkor csak azt tudta kimondani, ami nappal is foglalkoztatta. Ez az alapelv azóta is működik. Amivel megtöltöm a szívemet, lelkemet, ami igazán foglalkoztat, ami a legmélyebb vágyam az épül be a hitembe is, és ha álomba szólít meg a mennyei Atya, akkor is ezt fogom kérni. Ezért, amíg nappal van, amíg formálható és tanítható vagyok, addig ügyeljek arra, hogy az álmaim hálás alázatban foganjanak és a mennyel kapcsoljanak össze!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy éjjel, nappal a kezedben lehetek! Az a vágyam, hogy amire elhívtál, amire megszülettem, azt betöltsem és elvégezzem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!