2023. március 4., szombat

Napi felülről:

„De sokan, akik most az első helyeket foglalják el az életben, akkor majd utolsók lesznek. Ugyanakkor sokan, akik most az utolsó helyeken vannak, az első helyekre kerülnek.”

Máté evangéliuma 19. rész 30. vers*

Áldott szombatot, a felülről kapott értékünk, helyünk és szerepünk felfedezését, elfogadását és megélését kívánom minden testvérem számára!

A földi életben számtalan igazságtalanság vesz körbe bennünket. Vannak, akik becsületesen küzdenek, dolgoznak, mások hazugság, csalás és megtévesztés által jutnak előnyökhöz, közben pedig háttérbe szorítanak olyanokat, akik jóval többet érnek náluk. Az emberi erőviszonyok, amelybe beleszülettünk nem véglegesek és nem is változhatatlanok. A saját oldalunkról a szorgalom, elszántság és kitartás az egyik hatékony lehetőségünk arra, hogy kitörjünk abból a dobozból, amelybe be akarnak zárni bennünket és megélhessük azokat az értékeinket, amelyek ott vannak bennünk, de kemény munkával ki lehet faragni őket. Sajnos ettől még nem fog győzni az igazság a földön, de legalább nem ellene, hanem mellette küzdöttünk. A valódi értékességünket, helyünket és szerepünket Isten országában és családjában fedezhetjük fel és élhetjük meg igazán. Amikor egy gyermeknek szerető, támogató és bölcs szülei vannak, akik szemében ő egy drága és felbecsülhetetlen érték, addig a legjobb helyen van. Amikor egy ember befogadja a mennyei Atya szeretetét, gyermekévé válik, és az életét nem sajnálja odaszánni az örökkévaló igazságra, akkor felülíródik minden emberi számítás és az isteni kegyelem kezd el működni!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem embereket kell legyőznöm ahhoz, hogy valóban első legyek, csak téged kell hűségesen követnem!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!