2023. március 2., csütörtök

Napi felülről:

„Akkor Péter odament hozzá, és ezt kérdezte tőle: Uram, hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkező testvéremnek? Még hétszer is?”

Máté evangéliuma 18. rész 21. vers*

Áldott csütörtököt, a le nem rendezett, leterhelő kapcsolatok felszabadító és békességre vezető megoldását kívánom minden testvérem számára!

Amikor megbántanak, vétkeznek ellenem, az egy valóságos sebet ejt, mind a lelkemen, mind abban a kapcsolatrendszerben, amelyben megtörtént, ha nem vagyok érzéketlen. Ezt letagadni, úgy tenni, mintha nem történt volna semmi nem erény, inkább önmagam és a másik fél becsapása, leértékelése és veszélyeztetése. Az ebből való gyógyulás azzal kezdődik, hogy komolyan veszem a sérülést és annak a mértékét is, hiszen, ha nincs időben vagy megfelelően kezelve akkor elfertőződik és súlyos, beláthatatlan következményei lesznek. Így alakulhat ki a haragból veszekedés, eltávolodás, elszakadás és békétlenség akár egy egész életen át. Nagyon fontos megértenem, hogy a saját szívemet, nem a másik bocsánatkérése, hanem az én megbocsátásom képes meggyógyítani, helyreállítani és békességgel betölteni. A kapcsolatunk rendeződéséhez azonban tényleg szükség van, lesz az ellenem vétkező belátására is, de ez már az a következő lépcsőfok, amelyet együtt kell majd meglépnünk. A mennyei Atya engem felmentő, megbocsátó szeretete az alapja annak, hogy én is a valódi békességre vezető utat járjam be.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nekem is megbocsátottál Jézus Krisztus által és ezt már akkor előkészítetted számomra, amikor még távol voltam tőled!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!