2023. március 1., szerda

Napi felülről:

„Hat nappal ezután Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost, és felvitte őket külön egy magas hegyre.”

Máté evangéliuma 17. rész 1. vers*

Áldott szerdát, Isten időzítésének, felkészítő tervének felismerését és megélését kívánom minden testvérem számára!

A napok megérkeznek és tovább állnak, de örökségük velünk marad. Ez akkor is igaz, ha ez nemhogy hasznunkra vált volna, hanem egyenesen elrabolt tőlünk valamit. Az idő drága kincsünk, ezért rosszul felhasználni az egyik óriási bűnünk magunkkal szemben. Nem feltétlenül azok a nagy idők, amire sokat készülünk és amitől sikereket várunk, hanem azok, amelyek jó irányba formálnak bennünket és megtanítanak helyesen élni. Péter, Jakab és János számára lehet, hogy hasonlóan indult a nap, mint máskor, de aki Jézussal együtt jár, őt követi, az soha nem lehet biztos abban, hogy mi minden történik majd vele, hiszen nem emberi, hanem mennyei elgondolás alakítja az eseményeket. Egy fárasztó, látszólag értelmetlen hegymenet várt rájuk, de mivel Jézus vitte magával őket, ezért nem kételkedtek abban, hogy bármi megtörténhet. Most sem csalódtak. Testi életük egyik meghatározó élményében részesültek, amelyre még évtizedek múltával is élénken emlékeztek. Szemtanúi lehettek annak, ahogy találkozik, összeér a menny a földdel minden tekintetben. Ezért kellett nekik is ott lenniük, pont ebben az időben!

Mennyei Atyám, köszönöm időzítésed, terveid pontosságát, hasznát és áldásait! Nem szeretnék lemaradni egyikről sem lustaság, hitetlenség vagy engedetlenség miatt!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!