2023. május 30., kedd

Napi felülről:

„Az okos ember előre látja a bajt, és kitér előle, az ostoba pedig nekimegy, és megszenvedi.”

A példabeszédek könyve 27. rész 12. vers*

Áldott keddet, a bölcs előrelátás megértését, tanulását és gyakorlását kívánom minden testvérem számára!

Nem minden rossz dolog ér minket váratlanul. Még azok közül is, amelyeket úgy élünk meg, hogy hirtelen törtek ránk, legtöbbet már előre lehetet volna látni, ha figyelünk a jelzésekre. A betegségeink egy része sem akkor kezdődik, amikor a fájdalmaink, konkrét panaszaink már megjelennek, hanem azzal, amikor olyan életmódot folytatunk, amelynek egyenes következménye lesz az egészségünk károsodása. Az okos, értelmes nem csak látja a rá váró veszélyt, hanem kifejezetten számol vele, ezért változtat az életvitelén, hogy elkerülje a veszélyes csapdákat. Ostoba viszont még dicsekszik is meggondolatlanságával, mert amíg nincs meg a baj, a betegség és az összeomlás, addig büszkén lehet szembe menni a veszéllyel. Utána pedig, marad a vádaskodás, hibáztatás és a keserűség. Mennyivel hasznosabb bölcs előrelátással kimaradni a veszedelemből, mint együgyű módon belesétálni a rosszba, amit követhet a tűzoltás és a károk helyreállítása, amit csak magunknak köszönhetünk. Az értelem, ha megfelelően használjuk akkor olyan, mint egy távcső, amivel messzebbre láthatunk a megszokottnál, ha azonban félretesszük, akkor vakon fogunk haladni, ahol elkerülhetetlen a bukás.

Mennyei Atyám, hálát adok az értelmes és bölcs gondolkodás lehetőségéért és védelméért, amely segít elkerülni a saját magam okozta bajok csapdáit!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!