2023. június 1., csütörtök

Napi felülről:

„Ez a mostani testünk romlandó, ezért feltétlenül szükséges, hogy átváltozzon, és mentes legyen mindenféle romlástól. A mostani testünk halandó, ezért át kell változzon halhatatlan testté.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 15. rész 53. vers*

Áldott csütörtököt, a romolhatatlan és halhatatlan élet dicsőségének reménységét és megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Amikor életidegennek érezzük a lelkünkben, a testünk romlását, gyengülését és pusztulását, akkor azt nem véletlenül gondoljuk így. Hiszen van ennél egy még erősebb törvényszerűség, hiszen az Örökkévaló hasonlatosságára lettünk megteremtve. Egyrészt akármennyire is hadakozunk az elmúlás ellen, az bele van kódolva a szervezetünkbe. Kitalálhatunk gyógymódokat, megpróbálhatjuk meghosszabbítani a napjainkat, de ami halandó ettől még nem lesz halhatatlan. Amikor maga az Isten tesz csodát a fizikai testünkkel és ad számunkra egy újabb esélyt, akkor is csak a romlandó javítása történink meg, de nem lesz romolhatatlan. Ezeken túl azonban a lelkünk sokkal többre vágyik, a megoldás pedig ott van a mennyei Atyánál, aki ezt a földi életet is ajándékba adta nekünk, de ebben csak az előízét, árnyékát és lehetőségét tapasztalhatjuk meg a nekünk szánt igazi kincsnek. Nem a halandó elmúlása felett kell keseregnünk, hanem ennek az idejét felhasználni arra, hogy beteljesüljön rajtunk és bennünk a halhatatlan. Nem a romlandót siratni, hanem a romlandó által megtalálni és megragadni a romolhatatlant.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által engem is a romolhatatlanság és halhatatlanság ruhájába öltöztetsz, mert ez a te jó terved az életemmel!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!