2023. május 29., Pünkösdhétfő

Napi felülről:

„Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.” 

Az apostolok cselekedetei 2. rész 3. vers*

Áldott pünkösdhétfőt, felülről érkező, szívünket átható, megragadó és átformáló Lélek-tüzet kívánok minden testvérem számára!   

Az apostolok a zúgó szélroham után, ami a Szentlélek érkezésének a jele volt, látható módon is megtapasztalhatták jelenlétét. A lángnyelvekhez hasonló alakban egyenként nyugodott meg rajtuk a Lélek ereje, ami a testüket nem égette meg, de a lelküket tűzbe hozta. Jézus Krisztus ezt a mennyei lángot ígérte meg és küldte el hozzájuk, hogy velük maradjon egész életükben. Ez az a vigasztaló, bátorító és lelkesítő tűz, ami képes kiégetni az életünkből mindazt, ami istentelen, gonosz és önző, hogy a tiszta, maradandó és értékes kincseknek helye legyen. Akkor is bennünk lángol, amikor elfáradunk, elcsüggedünk és egyedül vagyunk és összeköt bennünket a mennyei otthonunk tüzével. Olyan gondolatokat, szavakat ültet a szívünkbe, olyan tettekre hív és bátorít, amelyek felülről érkeznek és magunktól sohasem tudnánk kitalálni. Megerősíti és kimondja a lelkünkben, hogy Isten a mi mennyei Atyánk, akire mindig számíthatunk, akinek fontosak vagyunk és feladattal, küldetéssel bízott meg bennünket ezen a földön.

Mennyei Atyám, köszönöm, a Szentlélek szívemet átformáló szeretettüzét, amely a reménységem táplálója, erőm megújítója és a békességem alapja lett!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!