2023. május 13., szombat

Napi felülről:

„És így szólt: Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te.”

Márk evangéliuma 14. rész 36. vers*

Áldott szombatot, saját akaratunk és elképzeléseink mennyei tervekhez való igazítását kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztus elfogatása előtti óráiban imádkozott ezekkel a szavakkal a Gecsemáné kertben. A Fiú értve és tudva, hogy emiatt milyen szenvedések várnak rá mégis a mennyei Atyja teljes és tökéletes akaratát választotta. Az egy Isten két természetének szíve összedobbant, hogy Teremtő létére a teremtett testben vállalja a kínhalál elszenvedését értünk, értem. Ezzel nyitotta meg előttünk mennyei családjának ajtaját, hogy nekünk is részünk lehessen abban a tisztességben, hogy az Örökkévalóra ugyanezzel a szívvel nézhessünk és benne már most láthassuk reményteljes jövőnket. A testi létünk legszívesebben elkerülne mindenféle szenvedést, megpróbáltatást és fájdalmat, ami nem véletlen, hiszen a lelkünk érzi, hogy nem erre lettünk teremtve. Azt felismerni, hogy a céltévesztett világ miatt ez elkerülhetetlen, de egészen más ezt mennyei Atyánk akaratából elfogadni, felvállalni, mint keserűséggel, másokat hibáztatva kínlódni önmagunkat sajnáltatva. Abbá, azaz Atyám az Isten! Már nem csak Teremtőm, igaz Bírám, hanem szeretetével megmentő és befogadó mennyei Édesapám!

Mennyei Atyám, neked minden lehetséges, még az is, hogy engem is befogadj szeretett családod közösségébe! Köszönöm, hogy ezért felvállaltad értem a testi, lelki szenvedés minden kínját, a halál megízlelését, hogy nekem teljes életem lehessen benned és veled!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!