A jó pásztor (5)

Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam.

Zsolt. 23,5

Kedves Testvérek!

Érdekes magyarázatot olvastam mai igénkkel kapcsolatban:

„A pásztor két okból keni meg juhait olajjal. Először is védelmül a rovarok ellen. Ha nem védekeznének ellenük, leraknák petéiket a juh orrának nyálkahártyájába, és ettől a juhok megőrülnének; az anyajuhok nem adnának tejet, a bárányok növekedése leállna. Ezért a pásztor bekeni juhait egy olajos rovarriasztó anyaggal, ami az ellenséget távol tartja, a nyájnak pedig nyugalmat szerez. Másodszor olajat használ a sebek gyógyítására is. A legtöbb sérülés egyszerűen a nyáj többi tagjával való együttélésből ered. Ezért a pásztor rendszeresen megvizsgálja juhait, mert nem akarja, hogy a friss sérülések idővel elfertőződjenek. A juh nem érti az olaj mechanizmusát, de nem is kell értenie. Elég, ha tudja, hogy Pásztora jelenlétében valami olyasmi történik, ami sehol máshol.”

Kérjük, hogy Isten az Ő Szelleme által, mint olajjal megkenjen minket, mert akkor jó dolgunk lesz. Békesség tölt el és megelégedés. Úgy érezzük, csordultig van poharunk az áldásokkal. Mert Istennel járni csodás dolog. Köszönjük meg ma a Szelleme által kapott védelmet, mellyel kivédhetjük az ellenségünk minden tüzes nyilát. Köszönjük meg azt a csodás erőt, ami meggyógyít minket minden testi, lelki és szellemi betegségeinkből. Végül kérjük, hogy változtassa meg gondolatainkat a helyes irányba. Ne gondolkodjunk, se ne beszéljük negatív, szomorú, keserű dolgokról. Hanem, ahogy az Ige írja:

Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ami nemes és dícséretes azon gondolkodjatok… és veletek lesz a békesség Istene.

Fil. 4,8-9

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!